Počinje projekt “Ruke pomoći u Cetinskoj krajini”

Centru za ruralni razvoj CERURA HR je odobren još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom “ Ruke pomoći u Cetinskoj krajini ”. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je navedeni projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda – Program Zaželi – zapošljavanje žena.

Riječ je o projektu koji traje 30 mjeseci u vrijednosti 5.862.973,00 kn kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 34 nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja i beskućnice.

Novozaposlene žene pružat će podršku i pomoć u kući dvije godine za minimalno 136 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti

Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Split, Centar za socijalnu skrb Sinj, UHBL PTSP-a SDŽ, LAG Cetinska krajina i Udruga osoba s invaliditetom Trilj.

Za slijedeće aktivnosti javnost će biti pravovremeno upoznata preko medija.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas