Održana "Konferencija o nezaposlenosti ranjivih skupina u Cetinskoj krajini"

U petak 9. ožujka 2018.g. u 12 sati u Alkarskim dvorima održala se „Konferencija o nezaposlenosti ranjivih skupina u Cetinskoj krajini“ u okviru projekta „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“, financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Tema konferencije bili su modeli povratka na tržište rada pripadnica ciljanih skupina odnosno ranjivih skupina – dugotrajno nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a Ispostave Sinj i Trilj s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja i beskućnice.

To su teško zapošljive žene koje trebaju podršku u pristupu tržištu rada i životu zajednice uključujući stjecanje radnih vještina i iskustava, psihosocijalnu podršku te zapošljavanje.

    Voditelj HZZ Ispostave Trilj, Miljenko Marić“ je predstavio je Mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ koje se odnose na pripadnice ciljane skupine a posebna su naglašene:
  • potpore za zapošljavanje
  • potpore za samozapošljavanje
  • obrazovanje nezaposlenih, i
  • javni rad.

Voditelj projekta „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“ Stjepan Maroš predstavio je mogućnost korištenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda a koja se odnose na pripadnice ciljane skupine. Sve su se općine i gradovi s područja Cetinske krajine prijavili na program Zaželi – zapošljavanje žena pa tu postoji velika mogućnost njihova zapošljavanja. U ovoj godine slijede natječaji ESF-a u vrijednost preko 330 milijuna kuna a gdje su ciljane skupine i dugotrajno nezaposlene žene.

Predsjednik CERURE Stipe Efendić je predstavio projekt „Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“ gdje je predstavio projekt. Između ostalog, objasnio je kako se pripadnice ciljane skupine mogu uključiti u projekt, kako se biraju polaznice za ospobljavanje i kako će pružati usluge za krajnje korisnike a to su osobe u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima Cetinske krajine s naglaskom na hrvatske branitelje.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 100 nezaposlenih žena koje su postavljale pitanja na koja su odgovarali prezentanti a žene su ispunile prijavne obrasce za uključivanje u projekt.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas