Njegovateljice iz projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' počele s radom

Dana 25. srpnja 2018. godine, nakon završenog četveromjesečnog programa osposobljavanja za njegovateljicu u kojem su odradili nastavu te stekli praktična znanja i iskustva, njegovateljice iz projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' počele su s radom. Na projektu je zaposleno 27 njegovateljica sa šireg sinjskog područja te 7 njegovateljica s područja Trilja.

Njegovateljice će dvije godine pružati usluge za najmanje 4 korisnika (dakle njih minimalno 136 ) kao što su: dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo i pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Jedan dan u tjednu pomoći će korisnicima u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova i pomagala, plaćanje računa i sl.te prijevoz liječniku. Uz to svaki korisnik dobiva mjesečnu košaricu kućnih potrepština u iznosu do 200,00 kn. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Prve reakcije s terena od krajnjih korisnika projekta su više nego pozitivne, zadovoljni su idejom projekta i radom naših njegovateljica. Prijave su još u tijeku stoga se pozivaju potencijalni korisnici ili članovi njihovih obitelji da ispune prijavu za iskaz interesa koju mogu preuzeti na web stranici www.cerura-ruke.com, u uredu na adresi Brnaze 410 (bivši Alkom), telefon 824-504 te u Trilju u Udruzi osoba s invaliditetom, Trg kralja Tomislava 1, telefon 831-587. Ispunjenoj prijavi je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas