Održana osma radionica ''Psihologijska podrška njegovateljicama''

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama Braniteljske socijalno-radne zadruge Dalmatia Ruralis održana je radionica 'Psihologijska podrška njegovateljicama'.

U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama Braniteljske socijalno-radne zadruge Dalmatia Ruralis održana je radionica 'Psihologijska podrška njegovateljicama'.

Na radionici koje vodi prof. Ištvan Miško Kerekeš izmjenjivala su se iskustva u radu njegovateljica s krajnjim korisnicima projekta a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se njegovateljice susreću u svom radu. Ovom prilikom psihologinja Slavenka Maršić održala je svoje predavanje na temu 'Komunikacija', njenoj važnosti u životu, uspostavljanju i održavanju skladnih međuljudskih odnosa, konstruktivnom rješavanju interpersonalnih konflikata, sposobnosti empatije i sposobnosti razumijevanja drugih ljudi.

U razgovoru je također istaknuto koliko je rad njegovateljica značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći a njegovateljice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.

Podsjećamo, projekt je osposobio 34 pripadnice ciljanih skupina za zanimanje njegovateljice, koje će 24 mjeseca pružati usluge korisnicima - osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje. Projekt doprinosi ublažavanju posljedice njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva a krajnji korisnici povećavaju razinu kvalitete života.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas