Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te ostvareni rezultati projekta. Zbog poštivanja mjera fizičkog razmaka konferencija je održana u četiri grupe a prisutni su bili voditelji, asistenti i partneri iz projekta ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

Podsjećamo, Centru za ruralni razvoj CERURA HR odobren je projekt pod nazivom ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ kodni broj: UP.02.1.1.05.0045 . Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je navedeni projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Program Zaželi – zapošljavanje žena u iznosu od 5.862.973 kn, a EU sufinancira 4.983.527,05 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 25. siječnja 2018. godine do 24. srpnja 2020. godine, a glavni cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina u Cetinskoj krajini.

Specifični cilj projekta bio je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u Cetinskoj krajini koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima Cetinske krajine.

Do kraja projekta održana je Uvodna konferencija o projektu, Konferencija o nezaposlenosti ranjivih skupina u Cetinskoj krajini, analizirana je struktura nezaposlenih pripadnica ranjivih skupina prijavljenih na HZZ Ispostave Sinj i Trilj te je definirano koje žene spadaju u definiranu ciljanu skupinu, broj potencijalnih sudionica ankete i njihov način uključivanja. Održan je Okrugli stol ‘Oblici potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju’, 34 žene su završile osposobljavanje za njegovateljicu, a 35 ih je radilo kroz projekt te je vođena kampanja prema krajnjim korisnicima usluga. Održano je sedamnaest radionica 'Analiza rada zaposlenica' te dvadeset i jedna radionica 'Psihologijska podrška njegovateljicama'.

Kroz promotivne aktivnosti (konferencije, radio emisije, radio spotove, plakate, letke, brošure, majice, pregače, vrećice, blokove i olovke, objave na web stranici www.cerura-ruke.com ) pripadnice ciljanih skupina, krajnji korisnici usluga i javnost bila je senzibilizirana o samom projektu, ciljevima, ciljanim skupinama, aktivnostima i očekivanim rezultatima.

Nakon završenog četveromjesečnog programa osposobljavanja za njegovateljicu u kojem su odradili nastavu te stekli praktična znanja i iskustva, njegovateljice iz projekta ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ ukupno su 2 godine pružale usluge korisnicima (njih preko 160) u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo i pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Jedan dan u tjednu pomagali su korisnicima u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostavi lijekova i pomagala, plaćanje računa i sl. Uz to svaki korisnik dobivao je mjesečnu košaricu kućnih potrepština u iznosu do 200,00 kn. Završetkom konferencije upriličen je domjenak za sve nazočne.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas