Održana 3. Konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'

U utorak, 29. siječnja 2019.g. u 12 sati u kino dvorani Trilj održana je 3. Konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje i buduće projektne aktivnosti te očekivani rezultati projekta.

Podsjećamo, Centru za ruralni razvoj CERURA HR odobren je projekt pod nazivom 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je navedeni projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Program Zaželi – zapošljavanje žena u iznosu od 5.862.973 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 25. siječnja 2018. godine do 24. srpnja 2020. godine, a glavni cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina u Cetinskoj krajini.

Specifični cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u Cetinskoj krajini koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima Cetinske krajine.

U dosadašnjem periodu projekta održana je Uvodna konferencija o projektu, Konferencija o nezaposlenosti ranjivih skupina u Cetinskoj krajini, analizirana je struktura nezaposlenih pripadnica ranjivih skupina prijavljenih na HZZ Ispostave Sinj i Trilj te je definirano koje žene spadaju u definiranu ciljanu skupinu, broj potencijalnih sudionica ankete i njihov način uključivanja. Održan je Okrugli stol 'Oblici potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju', 34 žene su završile osposobljavanje za njegovateljicu te je vođena kampanja prema krajnjim korisnicima usluga. Kroz promotivne aktivnosti (konferencije, radio emisije, radio spotove, plakate, letke, brošure, majice, pregače, vrećice, blokove i olovke, objave na web stranici www.cerura-ruke.com ) pripadnice ciljanih skupina, krajnji korisnici usluga i javnost je senzibilizirana o samom projektu, ciljevima, ciljanim skupinama, aktivnostima i očekivanim rezultatima.

Nakon završenog četveromjesečnog programa osposobljavanja za njegovateljicu u kojem su odradili nastavu te stekli praktična znanja i iskustva, njegovateljice iz projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' započele su s radom. Do danas su 6 mjeseci u radnom odnosu a ukupno će 2 godine pružati usluge korisnicima u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo i pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Jedan dan u tjednu pomažu korisnicima u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostavi lijekova i pomagala, plaćanje računa i sl.te prijevoz liječniku. Uz to svaki korisnik dobiva mjesečnu košaricu kućnih potrepština u iznosu do 200,00kn. Završetkom konferencije upriličen je domjenak za sve nazočne kojem su osim samog organizatora doprinijele i same djelatnice iz projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

PREUZIMANJE PRILOGA
PREZENTACIJA

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas