Održana uvodna konferenciju o projektu “Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 2.ožujka 2018.g. u Alkarskim dvorima održana je uvodna konferencija o projektu “ Ruke pomoći u Cetinskoj krajini“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnik projekta Centar za ruralni razvoj CERURA HR zajedno s svojim partnerima: HZZ Regionalni ured Split, Centar za socijalnu skrb Sinj, UHBL PTSP SDŽ, LAG Cetinska krajina i UOTIS predstavila projekt.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava a provedbeno tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Razdoblje provedbe projekta je od 25.01.2018.g. do 24.07.2020.g.

Projekt doprinosi zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a Ispostave Sinj i Trilj s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja i beskućnice.

One će, poslije ospobljavanja za njegovateljice, dvije godine pružati usluge korisnicima - osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje.

Pokazatelji odnosno rezultati projekta: 34 pripadnice ciljanih skupina su osposobljene za zanimanje „njegovateljica“, zapošljavaju se i 24 mjeseca pružaju usluge krajnjim korisnicima (osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje) na području Cetinske krajine čime se smanjuje njihov rizik od siromaštva, povećava se razina kvalitete života krajnjih korisnika (minimalno 136), a ujedno se smanjuje socijalna isključenost obje kategorije.

Na uvodnoj konferenciji o projektu predstavljen je projektni tim koji vodi projekt, partnerske organizacije te aktivnosti u projektu.

Osim toga, postavljana su pitanja, tko ispunjava uvjete za njegovatljicu ili krajnjeg korisnika, odnosno način prijave što su članovi projektnog tima objašnjavali.

Na konferenciji je sudjelovalo pedesetak osoba među kojima su bile i zanezaposlene žene, potencijalni korisnici usluga, predstavinici SDŽ i JLS-a i udruga.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas