Ministar Marko Pavić u posjeti Centru za ruralni razvoj CERURA HR

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić posjetio je jučer Sinj, gdje je u Alkarskim dvorima održao promociju programa ‘ZAŽELI’ kako bi ohrabrio jedinice lokalne samouprave, udruge i druge pravne subjekte za prijavu na EU fondove.

Centar za ruralni razvoj CERURA HR iz Sinja provodi projekt ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajni’- kodni broj: UP.02.1.1.05.0045 koji se financira iz Europskog socijalnog fonda – program ZAŽELI zapošljavanje žena, u okviru kojeg će zaposliti 34 žene starije od 50 godine koje će 2 godine pružati usluge starijim i nemoćnim osobama. Za navedeni projekt Ministarstvo rada i mirovinskog sustava CERURA-i je odobrilo oko 5,9 milijuna kuna.

Okupljene u Alkarskim dvorima pozdravili su predsjednik CERUR-e Stipe Efendić, domaćini – gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i dopredsjednik Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Predstavljajući projekt ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ predsjednik CERURA-e Stipe Efendić predstavio je izabrane 34 žene koje su ušle u projekt 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' koje će nakon školovanja početi raditi u srpnju kao njegovateljice u vremenu od 2 godine i pružati pomoć po četiri korisnika na području Cetinske krajine.

Ministar Pavić je kazao kako je program postigao izniman uspjeh, krenuo je s 400 milijuna kuna da bi se podigao na punu milijardu kuna. Uz to žele zaposliti ukupno 7 tisuća žena koje će se brinuti o 35 tisuća starih kućanstava. Žene će pomagati u kućanstvu a isto tako dobiti će po tisuću eura za obrazovanje. Ministar je istaknuo da je Splitsko-dalmatinska županija treća po prijavama županija što se tiče programa ZAŽELI te da ubrzano procjenjuju projekte kako bi što prije ocijenili i dodijelili sredstva. Također je pohvalio rad udruge CERURA HR, a nakon promocije projekta družio sa svojim domaćinima i izabranim ženama iz projekta te su svi zajedno na kraju posjetili Muzej Sinjske alke.

24.07.2020

Održana Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održana je Završna konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje projektne aktivnosti te...

23.07.2020

Završna konferencija o projektu "Ruke pomoći u Cetinskoj krajini"

U petak, 24. srpnja 2020.g. u 09:30 sati u Muzeju Cetinske krajine održava se Završna konferencija o projektu 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini'.

17.07.2020

Održana 17. radionica "Analiza rada zaposlenica" u sklopu projekta "Ruke pomoći u Cet…

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u sklopu projekta 'Ruke pomoći u Cetinskoj krajini' u prostorijama braniteljske socijalno-radne zadruge DALMATIA RURALIS održana je posljednja radionica 'Analiza rada zaposlenica'.

Partneri
NA PROJEKTU:

Pružite i vi svoje ruke i uključite se još danas